W weekend mieszkańcy Dęblina i okolic próbowali dań kuchni z całego świata podczas I Festiwalu Food Trucków
Impreza odbyła się w miniony weekend (5-6 października) na parkingu koło Urzędu Miasta w Dęblinie. Choć pogoda była kapryśna, mieszkańcy dopisali. Było to pierwsze tego typu wydarzenie w mieście. -Mamy już końcówkę sezonu i jak na tę porę frekwencja jest naprawdę spora - mówi Łukasz Leszczyński z Food Truck Event. Zloty food trucków są popularne w Polsce od 6-7 lat. Moda na uliczne wyżerki przyszła do nas z USA. -Jako grupa FT Event jesteśmy najstarszym organizatorem zlotów w kraju. W sezonie mamy 90 tego typu imprez, obłożenie spore - dodaje Leszczyński. Organizator podkreśla, że Polacy kochają jeść. -Jesteśmy narodem, który uwielbia kuchnię - mówi.
Do Dęblina przyjechało 15 pojazdów z całej Polski. - Część z nich ma swoje restauracje i dopracowane menu - mówi organizator. Fenomen polega na tym, że gdyby ktoś chciał spróbować tych wszystkich dań to musiałby odwiedzić 15 restauracji, a tak wszystko jest w jednym miejscu. - Są klasyki burgery, zapiekanki, frytki hot dogi ale też kuchnia gruzińska, lody tajskie. Każdy znajdzie coś dla siebie - mówi Łukasz.
Mieszkańcy Dęblina pokazali, że chcą próbować nowych smaków, chcą kosztować. - Widać, że zloty Food Trucków mają u was sens. Opinie też są dobre także myślę, że w następnym sezonie znowu się tu pojawimy - kończy Łukasz.
MK
SPRZEDAM - kantówkę sosnową 14x14 - 70mb - kontrłaty sosnowe 25x5 - 3 bele - po 500mb - zrzyny tartaczne sosnowe - 3 bele Proszę o kontakt: 507 11..
Prasa łańcuchowo-walcowa, średnica beli 1,2mx1,2m. Wiązanie siatka/sznurek, centralne smarowanie, podbieracz 1,8m szerokości, centralne smarowanie...
Wielka wyżerka w Dęblinie komentarze opinie